Terug naar overzicht

De 5 voordelen en nadelen van een zelfklevende ondervloer PVC

De 5 voordelen en nadelen van een zelfklevende ondervloer PVC

In deze blog vertellen we graag de 5 voordelen en nadelen van een zelfklevende ondervloer PVC. Ben je van plan jouw PVC-vloer te leggen met een zelfklevende ondervloer voor PVC? Lees dan gauw even verder om jouw keuze voor de installatie van jouw PVC-vloer gemakkelijker te maken.

5 Voordelen zelfklevende ondervloer PVC

Wil je jouw PVC-vloer met zelfklevende ondervloer installeren dan zitten hier wat voordelen aan. Graag noemen we 3 voordelen van een zelfklevende ondervloer PVC voor je op.

Voordeel 1: Eenvoudige installatie
Zelfklevende ondervloeren voor PVC zijn over het algemeen gemakkelijker te installeren dan traditionele ondervloeren. De kleeflaag van de ondervloer maakt een snelle en efficiënte plaatsing van de PVC-vloer mogelijk. Hierdoor is het ook voor doe-het-zelvers gemakkelijk een PVC-vloer met zelfklevende onderlaag te installeren.

Voordeel 2: Minder materiaal nodig
Kies je voor een zelfklevende ondervloer voor PVC dan zijn er vaak minder bevestigingsmaterialen nodig zoals lijm of tape wat kostenbesparend kan zijn.

Voordeel 3: Minder rommel en geur  
In vergelijking met vloeibare lijmen of andere installatiemethoden kunnen zelfklevende ondervloeren zorgen voor minder rommel en geur tijdens de installatie. Een fijn voordeel van een zelfklevende ondervloer PVC.

Voordeel 4: Strakke installatie PVC-vloer
De kleeflaag van de zelfklevende ondervloer zorgt voor een sterke en strakke bevestiging tussen de ondervloer en de PVC-vloer. Hierdoor blijft de PVC-vloer stabiel en gelijkmatig liggen, wat belangrijk is voor het behoud van een visueel aantrekkelijk uiterlijk.

Voordeel 5: Minder kans op luchtinsluitingen 
Nog een voordeel van een zelfklevende ondervloer PVC is dat er minder kans op luchtbellen is tussen de ondervloer en de PVC-vloer. Dit draagt bij aan een vlotte en professionele installatie van de PVC-vloer.

5 Nadelen zelfklevende ondervloer PVC

Naast voordelen zitten er ook nadelen aan een zelfklevende ondervloer PVC. Ook deze sommen we even voor je op zodat je een reëel beeld krijgt of een zelfklevende ondervloer de beste keuze is voor jouw PVC-vloer.

Nadeel 1: Minder flexibel na installatie
Een PVC-vloer met een zelfklevende ondervloer is na installatie minder flexibel. Dit maakt de PVC-vloer dus lastiger opnieuw te positioneren of te verwijderen. Wanneer er onverwachte aanpassingen zijn is een zelfklevende ondervloer erg onhandig.

Nadeel 2: Alleen geschikt voor specifieke ondergronden
Zelfklevende ondervloeren werken het beste op schone, droge en egale ondergronden. Oneffenheden of vochtproblemen kunnen de kleefkracht van de zelfklevende ondervloer nadelig beïnvloeden.

Nadeel 3: Zelfklevende ondervloer beperkte demping  
Zelfklevende ondervloeren bieden vaak minder geluidsdemping in vergelijking met ondervloeren die zwevend worden gelegd. Wanneer geluidsreductie belangrijk is, kan het verstandiger zijn voor een andere ondervloer te kiezen.

Nadeel 4: Niet altijd geschikt voor vloerverwarming
Sommige zelfklevende ondervloeren zijn mogelijk niet geschikt voor installatie bovenop vloerverwarmingssystemen. Het is belangrijk om de kenmerken van de ondervloer altijd goed te controleren.

Nadeel 5: Zelfklevende ondervloer PVC kostbaarder 
Hoewel de installatie zelf mogelijk goedkoper is, kunnen zelfklevende ondervloeren in aanschaf duurder zijn dan sommige traditionele alternatieven.

Advies zelfklevende ondervloer PVC

Wil je graag meer informatie over de juiste installatie van een zelfklevende ondervloer bij PVC neem dan gerust contact met ons op, of plan een bezoek aan onze showroom. Dan zorgen we dat we alle tijd voor jou hebben om je van goed advies te voorzien. Nog op zoek naar een mooie PVC-vloer? Kijk dan gauw even in onze ruime assortiment PVC-vloeren, stuk voor stuk PVC-vloeren van hoge kwaliteit voor een goede prijs. Wist je trouwens dat wij onze eigen legservice hebben? Zo ben je altijd verzekerd van een strak gelegde vloer, ook wanneer het doe-het-zelven niet in je vingers zit. Veel succes met je keuze en tot ziens bij OutletPVC, jouw PVC-vloeren specialist!

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.