Terug naar overzicht

Welke PVC-vloer lijkt het meest op echt hout?

Welke pvc-vloer lijkt het meest op hout?

Welke PVC-vloer lijkt het meest op echt hout?

Op zoek naar een mooie PVC-vloer? Een PVC-vloer welke niet van echt hout te onderscheiden is? Tegenwoordig kan het! Een vloer met alle voordelen van PVC maar met de looks van echt hout. Welke PVC-vloer lijkt nu het meest op echt hout? Wij vertellen je er graag meer over in deze blog!

Welke PVC-vloer lijkt het meest op echt hout?

Tegenwoordig is een mooie PVC-vloer bijna niet meer van echt hout te onderscheiden. Daarnaast biedt een PVC-vloer vele voordelen in vergelijking met een houten vloer. Om deze reden is de keuze voor een PVC-vloer dan ook snel gemaakt! Maar welke PVC-vloer lijkt nu het meest op echt hout? Er zijn een aantal factoren waar je op kunt letten bij het kopen van jouw PVC-vloer.

V-groeven zoals echte planken

Hout staat er natuurlijk om bekend dat het groeven heeft, dit wil je vanzelfsprekend terug zien in de PVC-vloer. Deze V-groeven, zoals we die zo mooi noemen, zijn ook zichtbaar bij de meest realistische PVC-vloeren. Sommige PVC-vloeren hebben slechts V-groeven aan twee zijden (2V) maar de meest realistische PVC-vloeren hebben deze aan vier zijden (4V). Daarnaast zijn er ook PVC-vloeren met micro V-groeven, dit zijn minder opvallende V-groeven.

PVC-vloer met natuurlijke houtkleuren

Een PVC-vloer welke het meest op echt hout lijkt heeft een natuurlijke kleur. Hierbij kun je bijvoorbeeld denken aan eiken; licht eiken of donker eiken. Om de kleur van deze PVC-vloeren echter te laten lijken zijn ze vaak afgewerkt met een matte of extra matte toplaag. Door deze toplaag zit er geen glans op de PVC-vloer en lijkt deze dus meer op echt hout.

Register Embossing; de meest realistische uitstraling

PVC-vloeren worden pas echt realistisch wanneer er Register Embossing is toegepast. Hierbij loopt de zichtbare houtstructuur gelijk met de voelbare houtstructuur, net zoals bij echte planken. Vanwege deze innovatieve techniek wordt het pas echt moeilijk om PVC van hout te onderscheiden. Naast dat de houtstructuur en noesten zichtbaar zijn, zijn deze dus ook echt voelbaar.

De mooiste PVC-vloer

PVC-vloeren zijn in allerlei soorten, kleuren, patronen en merken verkrijgbaar. Denk bijvoorbeeld aan een PVC-vloer bestaande uit tegels, stroken, visgraat, hongaarse of weense punt. Vanzelfsprekend zijn deze vloeren verkrijgbaar in diverse kleuren en van hoge kwaliteit.

Waarom kiezen voor een PVC-vloer in plaats van hout?

Een PVC-vloer heeft vele voordelen ten opzichte van een houten vloer. Zo is een vloer van PVC erg duurzaam en heeft een lange levensduur. Daarnaast is PVC gemakkelijk te onderhouden en schoon te maken. En ben je van plan een vloer te leggen in een vochtige ruimte? Met PVC is dit geen probleem! Ook wanneer je voor vloerverwarming kiest is PVC bijzonder geschikt. Nog een voordeel is dat PVC-vloeren geluiddempend zijn, dus ben je op zoek naar een “stille” vloer? Dan zit je met PVC helemaal goed! Ook handig om te weten; de totale hoogte bedraagt 6 mm.

PVC-vloer kopen? Bij OutletPVC natuurlijk!

Op zoek naar een schitterende PVC-vloer welke niet van echt hout te onderscheiden is? Bij OutletPVC bieden wij de mooiste PVC-vloeren van hoge kwaliteit én met een lange levensduur. Vanzelfsprekend is ook aan de prijs gedacht, wij hebben de beste merken voor goede prijzen. Daarnaast zijn onze PVC-vloeren direct uit voorraad leverbaar. Ook bieden wij een eigen legservice, zo kun jij straks genieten van een schitterende vloer welke strak is gelegd!

Meer informatie?

Een mooie PVC-vloer op het oog, maar eerst graag wat meer informatie? Of ben je op zoek naar een specifieke PVC-vloer? Neem dan gerust contact met ons op! Onze deskundige medewerkers helpen jou graag aan de mooiste PVC-vloer.

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.