Terug naar overzicht

Wat kost een PVC-vloer?

Wat kost een pvc-vloer?

Een vast antwoord op de vraag; wat kost een PVC-vloer is er natuurlijk niet. De totale kosten zijn afhankelijk van meerdere variabelen. Zaken zoals hoe groot het totale oppervlak is, wel of niet laten leggen en kwaliteit van de PVC vloeren zorgen ervoor dat prijzen flink kunnen variëren. Echter, kunnen we wel een prijsindicatie geven over wat een PVC vloer kost per vierkante meter. In dit blog vind je hierover meer informatie.

Goedkope PVC vloeren

Let erop dat al onze prijzen inclusief leggen van PVC vloeren en egaliseren zijn.

Er zijn verschillende prijsklasse mogelijk binnen PVC vloeren. Zo is mFLOR een relatief goedkoop merk en kun je al voor €43,- euro per vierkante meter een PVC vloer kopen. De prijzen binnen dit merk lopen wel op tot en met €59,-.

Andere PVC aanbieders onder de €50,- zijn Ambiant en JAB. Ambiant PVC vloeren zijn al te verkrijgen voor €48,- per vierkante meter en kunnen oplopen tot €71,-. JAB PVC vloeren zijn alleen te verkrijgen voor €48,-. Tot slot biedt Moduleo ook PVC vloeren aan voor €48,- per vierkante meter. De prijzen bij deze PVC vloeren kunnen wel oplopen tot €62,-. Wilt u graag een nieuwe vloer die u relatief gezien weinig kost? Dan zijn de bovenstaande merken onze aanraders.

Middenklasse PVC vloeren

Therdex PVC vloeren zijn de enigste middenklasse PVC vloeren. Ze zijn te verkrijgen voor €58,- per vierkante meter en kunnen oplopen tot €71,-. Wat Therdex vloeren uniek maakt, en waardoor ze ook meer kosten, is dat ze milieuvriendelijk worden gemaakt. Therdex is helemaal ingesteld om zo groen mogelijk de PVC vloer te maken. Bent u bereid om iets meer te betalen? Therdex PVC vloeren kosten iets meer, maar zijn van hogere kwaliteit.

Dure PVC vloeren

De prijsverschillen tussen de PVC vloeren is niet zo heel erg groot. Bij dure PVC vloeren spreken we voornamelijk over een bepaalde patronen. Meerdere merken bieden namelijk visgraat, tegels en stroken patronen PVC vloeren aan. Doordat dit een uniek patroon is, zijn de prijzen van de vloeren een stukje hoger. Zo begint de prijs van visgraat PVC vloeren al bij €68,- en loopt die op tot €73,-. PVC tegels beginnen ook bij €68,- en kunnen gaan tot Є70,-. Tot slot zijn PVC stroken te verkrijgen voor €61,- tot en met €71,-.

PVC VS laminaat VS hout

We hebben net al besproken wat de verschillende prijsklasse zijn van PVC vloeren. Daarbij zijn er ook verschillende prijsklasse mogelijk voor laminaat vloeren. Het is zeker mogelijk om een laminaat vloer te bestellen die goedkoper is dan een PVC vloer, maar er zijn ook tal van opties die gelijk of duurder zijn dan PVC vloeren. Hoewel laminaat vloeren over het algemeen goedkoper zijn, zitten er zeker verschillen tussen de kwaliteit en look and feel.

Houten vloeren zijn wel echt authentiek, maar ze kosten wel een stukje duurder. De prijzen van houten vloeren liggen al vrij snel boven die van de duurdere PVC vloeren. Daarbij zijn houten vloeren zeker een stuk duurder dan laminaat vloeren.

Wat is een PVC vloer?

PVC vloeren zijn voornamelijk samengesteld van kunststof. Door de jaren heen zijn de bekende vloeren sterk verbeterd en hierdoor zijn ze haast niet meer te onderscheiden van houten vloeren. Doordat de ze van kunststof zijn gemaakt zijn ze ook supersterk. Ze gaan gemakkelijk jaren mee en hierdoor ontvangt u ook vaak jarenlang garantie op uw bestelling. Het kunststof materiaal is vaak maar enkele millimeters dik en is daardoor uitstekend voor vloerverwarming. De dunnen stof geleid de warmte goed en zorgt er voor dat warme lucht doorkomt. Tot slot staan de vloeren erom bekend dat ze zeer geluiddempend zijn en daardoor geliefd zijn om in appartementen te leggen.

De voordelen van PVC vloeren

U heeft verschillende mogelijkheden om uw PVC vloer schoon te maken. Ten eerste kunt u uiteraard stofzuigen en vegen. Doordat er geen groeven tussen de vloeren zitten kunt u dit gemakkelijk doen. Echter, PVC vloeren kunnen tegen water waardoor u ook kunt dweilen.

Heeft u iets zwaars laten vallen op een specifiek gedeelte van uw PVC vloer? Of wilt u graag uw gehele vloer vervangen? Geen zorgen. PVC vloeren zijn gemakkelijk te verwijderen en het is ook mogelijk om een enkel onderdeel te vervangen.

PVC vloeren hebben zich door de jaren heen sterk ontwikkeld. Hierdoor is de populariteit van de vloeren ook sterk gestegen. Meerdere aanbieders zijn op de kans ingegaan en bieden nu meerdere varianten vloeren aan. U heeft nu dus de keuze uit meerdere merken, kleuren, patronen en verschillende niveaus van kwaliteit en prijzen. U kunt dus altijd iets vinden dat past binnen uw eigen smaak.

Hopelijk hebben we uw vraag over wat een PVC vloer kost kunnen beantwoorden. Heeft u vragen over onze service of over onze PVC vloeren? Neem dan contact op en vraag naar de voorwaarden.

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.