Terug naar overzicht

Wat is PVC?

Wat is PVC

Wat is PVC

Heb je ooit door een bouwmarkt gewandeld of een renovatieproject overwogen? Dan ben je waarschijnlijk de term “PVC” weleens tegengekomen. Maar wat is PVC eigenlijk en waarom is PVC zo’n populair materiaal? Graag vertellen we in deze blog wat meer over PVC en de vele toepassingen van dit mooie materiaal.

Hoe wordt PVC geproduceerd?

PVC, wat staat voor Polyvinylchloride, wordt gemaakt door een chemische reactie met een stof genaamd vinylchloride. Tijdens dit proces worden kleine stukjes vinylchloride aan elkaar gekoppeld om lange kettingen te vormen, wat resulteert in het materiaal dat we PVC noemen. Het maken van PVC is een precies en technisch proces waarbij verschillende dingen in de gaten gehouden moeten worden om ervoor te zorgen dat het eindproduct goed is.

Een vloer van PVC

Naast dat PVC breed toegepast wordt in het dagelijks leven (denk aan buizen en kozijnen) is PVC een veelzijdige keuze voor vloerbedekking. Waarom PVC zo’n populair materiaal is voor vloeren? Wij zetten de voordelen van een PVC-vloer graag even voor je op een rij.

5 Voordelen PVC-vloer

Kies je voor een vloer van PVC dan biedt dit vele voordelen. Graag zetten we 5 voordelen voor jou op een rij!

Voordeel 1: Je bespaart in je portemonnee

Ben je op zoek naar een vloer met de looks en warmte van echt hout maar wel voor een voordelige prijs? Dan is een houtlook PVC-vloer de perfecte keuze. Deze vloer is bijna niet van echt hout te onderscheiden en dát voor een betaalbare prijs.

Voordeel 2: Geniet van een natuurlijke uitstraling

Tegenwoordig hoef je niet meer bang te zijn dat jouw vloer een “plastic fantastic” uitstraling heeft. Dankzij het toepassen van de modernste druktechnieken ogen PVC-vloeren realistischer dan ooit. PVC planken zijn voorzien van een voelbaar reliëf in de vorm van houtnerven. Hierdoor zijn PVC-vloeren bijna niet van echt hout te onderscheiden!

Voordeel 3: PVC is volledig waterbestendig

Ben je op zoek naar een mooie vloer voor je keuken of badkamer? Dan wil je natuurlijk een vloer die waterbestendig is. PVC is hiervoor de perfecte oplossing! De kracht zit hem in de toplaag van de PVC-vloer welke is afgewerkt met een harde laag kunststof. Water krijgt op deze manier geen kans.

Voordeel 4: PVC is gemakkelijk schoon te maken

Het schoonmaken en onderhouden van een PVC-vloer is erg makkelijk. Door simpelweg te stofzuigen en wanneer nodig te dweilen is jouw PVC-vloer weer als nieuw!

Voordeel 5: PVC heeft geluiddempende eigenschappen

PVC heeft een geluiddempende eigenschap, hierdoor wordt het loopgeluid verminderd. Een PVC-vloer is dus bij uitstek geschikt voor bijvoorbeeld een appartement.

Voordeel 6: PVC is ideaal in combinatie met vloerverwarming

Doordat een PVC-vloer flinterdun is, gaat deze perfect samen met vloerverwarming. De warme lucht van de vloerverwarming zal in een mum van tijd door de PVC-vloer trekken en daardoor jouw woning of ruimte gelijkmatig verwarmen. De totale hoogte inclusief egaliseren is 6 mm, overlaagbaar. Daarnaast kan er een nieuwe PU laag worden aangebracht.

Nooit meer koude voeten dus!

Welke PVC-vloeren zijn er?

PVC-vloeren zijn tegenwoordig enorm populair en niet zonder reden! Het leggen van een PVC-vloer is relatief eenvoudig en de keuze in PVC-vloeren is enorm. PVC-vloeren zijn in twee varianten verkrijgbaar: Click-PVC en plak-PVC. Click-PVC heeft planken met een uniclick verbinding die gemakkelijk aan elkaar te klikken zijn, dit is te vergelijken met laminaat. Plak-PVC vereist wat meer voorbereiding, zoals het zorgen voor een droge en schone ondergrond, fixatie van de vloer en het geleidelijk leggen van planken om de lijm niet te laten opdrogen. Daarbij is een egale ondergrond essentieel voor het leggen van een PVC-vloer.

Waarom kiezen voor een PVC-vloer?

PVC vloeren bieden natuurlijk ogende designs en staan bekend om de hoge kwaliteit. Er zijn verschillende redenen om voor een PVC-vloer te kiezen. De slijtvaste toplaag bijvoorbeeld bij een PVC-vloer zorgt voor duurzaamheid. Een ander fijn voordeel van een PVC-vloer is dat deze stiller is dan laminaat, zelfs zonder een stevige ondervloer. Voor huizen met vloerverwarming is PVC daarnaast ideaal vanwege de uitstekende warmtegeleiding. Extra fijn; PVC-vloeren hebben doorgaans een langere levensduur dan laminaat vanwege de extra beschermlaag. En dan is een PVC-vloer ook nog eens gemakkelijk te reinigen, zat redenen om voor een PVC-vloer te kiezen dus!

Hoe maak ik een PVC-vloer schoon?

PVC-vloeren zijn gemakkelijk schoon te maken en omdat er geen naden tussen zitten is een PVC-vloer erg hygiënisch. Tijdens het schoonmaken van je PVC-vloer moet je agressieve chemicaliën, schuurmiddelen of stoomreinigers vermijden, deze kunnen je vloer beschadigen. Verwijder gemorste vloeistoffen ook zo snel mogelijk om vlekken te voorkomen. Net als bij iedere andere vloer zorgt regelmatig de PVC-vloer vegen en stofzuigen ervoor dat vuil en stof niet gaan ophopen.

Conclusie

In conclusie, PVC is een ontzettend veelzijdig product en met name PVC-vloeren bieden vele voordelen. PVC-vloeren zijn geschikt voor geluidsgevoelige omgevingen en huizen met vloerverwarming. Daarnaast is een PVC-vloer perfect voor vochtige ruimtes vanwege de vochtwerende en hygiënische eigenschappen. Met hun duurzaamheid, eenvoudige installatie en veelzijdige voordelen zijn PVC-vloeren een aantrekkelijke keuze. Daarnaast is een PVC-vloer ook nog eens erg fijn om op te lopen en kan het perfect samengaan met vloerverwarming. Geen wonder dat PVC-vloeren zo populair zijn dus!

De mooiste PVC-vloeren bij OutletPVC

Op zoek naar een PVC-vloer van hoge kwaliteit voor een voordelige prijs? Neem dan zeker even een kijkje in ons aanbod PVC-vloeren. Onze PVC-vloeren zijn direct uit voorraad leverbaar, dus je kunt snel aan de slag met je nieuwe vloer! Wist je trouwens dat wij ook een eigen legservice bieden? Altijd een strak gelegde vloer dus. Bij OutletPVC vind je de beste merken voor voordelige prijzen. Enkele van de merken PVC-vloeren welke wij aanbieden zijn mFlor, Moduleo, Ambiant, Therdex, Belakos, Gerflor, TFD, Hebeta, Vivafloors en Gelasta. Stuk voor stuk PVC-vloeren van hoge kwaliteit. Wil je graag meer informatie of advies over een bepaalde PVC-vloer? Neem dan gerust contact met ons op, ons vakkundige team staat graag voor je klaar!

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.