Terug naar overzicht

PVC vloerverwarming

Als je bezig bent met het renoveren of (opnieuw) inrichten van een huis, sta je voor belangrijke keuzes. Deze keuzes kunnen vragen oproepen als: “Kan vloerverwarming onder een PVC-vloer?”
Het antwoord luidt volmondig; ja, vloerverwarming kan in veel gevallen onder een PVC-vloer.

Maar, is het ook iets voor bij jou thuis, wat maakt deze combinatie zo aantrekkelijk en hoe benut je het potentieel van deze combinatie optimaal? In deze blog vertellen we je hierover!

Waarom zijn PVC-vloeren en vloerverwarming de ideale combinatie?

De reden dat PVC-vloeren en vloerverwarming een goede combinatie zijn, is dat ze uitblinken in het geleiden en vasthouden van warmte. Dit maakt hen een perfecte partner voor vloerverwarming, aangezien ze de warmte efficiënt doorlaten en verspreiden.

Het resultaat is een aangenaam en gelijkmatig verwarmd oppervlak, waardoor elke ruimte comfortabel aanvoelt. Bovendien past PVC zich snel aan aan de temperatuur van de kamer, wat extra comfort toevoegt aan het dagelijks leven.

Een gouden combinatie

Wat zijn de voordelen van een PVC-vloer met vloerverwarming?

De combinatie van PVC-vloer met vloerverwarming heeft verschillende voordelen. Allereerst zorgt het voor een optimale warmtegeleiding, wat betekent dat je verwarmingssysteem minder energie verbruikt terwijl het je huis comfortabel warm houdt.

Daarbij komt de aangename sensatie van een altijd warme vloer onder je voeten, zonder de koude zones die bij andere vloersoorten voorkomen. In tegenstelling tot traditionele vloersoorten, is de PVC-vloer uiterst duurzaam en bestand tegen slijtage, wat betekent dat deze langer mooi blijft in gebieden waar veel mensen lopen.

Wat zijn de nadelen van een PVC-vloer met vloerverwarming?

Een nadeel van een PVC-vloer is dat ze door hun materiaalsamenstelling gevoelig kunnen zijn voor extreme temperatuurvariaties, wat in zeldzame gevallen tot verkleuring of vervorming kan leiden. Daarom is het belangrijk om de temperatuuradviezen te volgen die de fabrikant opgeeft om langdurig van je vloer te genieten.

Hoe weet je of een PVC-vloer geschikt is voor vloerverwarming?

Wanneer je een product bekijkt, zie je onderin de productpagina de “eigenschappen” staan. Hier staat aangegeven of de specifieke PVC-vloer geschikt is voor vloerverwarming. Bij OutletPVC zijn er gelukkig erg veel PVC-vloeren te combineren met vloerverwarming.

Deze prachtige vloeren zijn bijvoorbeeld ook geschikt om te combineren met vloerverwarming. Zit er een voor jou bij?Wat zijn de kosten van een PVC-vloer met vloerverwarming?

Hoewel het op het eerste zicht lijkt alsof de installatie van een PVC-vloer met vloerverwarming een forse investering vraagt, is het belangrijk de lange termijn voordelen niet uit het oog te verliezen. De energie-efficiëntie en duurzaamheid kunnen deze optie al snel veranderen in een economisch zinvolle en zelfs logische keuze.

Bovendien kunnen de kosten op de lange termijn lager uitvallen vanwege de verminderde onderhoudsbehoefte en langere levensduur van PVC-vloeren. Vloerverwarming kost gemiddeld tussen de € 30 en € 70 per m² afhankelijk van het type vloerverwarming. Bij ons kun je al een PVC-vloer kopen vanaf €39,95 per m².  

Dit betekent dat de kosten van een PVC-vloer met vloerverwarming starten bij € 69,95 per m2. Natuurlijk kan dit door verschillende invloeden afwijken.

Hoe installeer je jouw PVC-vloer met vloerverwarming?

Het succesvol installeren van je PVC-vloer met vloerverwarming is niet zomaar gedaan. Hieronder lees je enkele tips voor het succesvol instaleren van jouw PVC-vloer met vloerverwarming.

  1. Keuze van PVC: Investeer in een kwaliteitsvolle PVC-vloer die ontworpen is voor gebruik met vloerverwarming.
  2. Ondervloer: Kies een ondervloer die de efficiëntie van je vloerverwarming niet hindert, maar ondersteunt.
  3. Instructies: Volg de instructies van de fabrikant door zijn installatieaanwijzingen tot op de letter te volgen.

Zorg ervoor dat de ondervloer volledig vlak en vrij van stof of vocht is voordat de PVC-vloer gelegd wordt, om de beste resultaten te garanderen. Neem contact met ons op of vraag een vloerverwarming specialist om advies.

Hoe onderhoud je een PVC-vloer met vloerverwarming?

Voor het optimaal houden van een PVC-vloer met vloerverwarming, is een zachte verzorging belangrijk. Bijvoorbeeld een stofzuiger met een zachte borstel. Regelmatig vegen en dweilen met daarvoor geschikte producten houdt de vloer in optimale staat.

Voor het schoonmaken van een PVC-vloer kun je het beste milde schoonmaakmiddelen gebruiken, zoals een speciale PVC-vloerreiniger of een mild sopje van warm water en een scheutje azijn. Vermijd agressieve schoonmaakmiddelen en schuursponsjes, deze kunnen de vloer beschadigen. Een microvezeldoek of zachte mop zijn geschikt om de vloer mee schoon te maken. Het is belangrijk om de vloer regelmatig te stofzuigen of te vegen om vuil en stof te verwijderen.

Plaats beschermende pads onder meubelpoten om krassen te voorkomen. Het onderhoudsgemak van PVC-vloeren, in combinatie met de warmte van vloerverwarming, maakt deze optie nog aantrekkelijker voor huishoudens. Natuurlijk kan je ook gebruik maken van onze starterset, dan weet je zeker dat je goed zit!

Hoelang duurt het voordat je op een PVC-vloer mag lopen, na het aanleggen van de vloer?

Direct na het installeren van je prachtige nieuwe PVC-vloer rijst de vraag: “Wanneer kunnen we erop lopen?” Het is verleidelijk om meteen op je nieuwe vloer te willen lopen, maar het is belangrijk om geduldig te zijn en de tijd te nemen om de vloer goed te laten acclimatiseren. Volg altijd de richtlijnen van de fabrikant, die variëren van een paar uur tot een dag of langer, afhankelijk van het product. Het volgen van de instructies zorgt voor een langdurige en mooie vloer die goed blijft liggen. Zorg er ook voor dat de ruimte goed geventileerd is tijdens het uitharden van de lijm, zodat eventuele dampen snel kunnen verdwijnen.

Is het mogelijk om een PVC-vloer te leggen op een houten vloer?

Het plaatsen van een PVC-vloer boven op een bestaande houten vloer is mogelijk. Het is belangrijk om te controleren of de bestaande houten vloer vrij is van oneffenheden, zoals losse planken of spijkers die uitsteken. Deze moeten worden verwijderd voordat de PVC-vloer wordt gelegd. Daarnaast is het aan te raden om de vloer goed schoon te maken en eventuele beschadigingen te repareren.

Voor het leggen van de PVC-vloer is het verstandig om een vochtscherm aan te brengen, vooral als de houten vloer zich op een begane grond bevindt of boven een kruipruimte. Dit vochtscherm helpt om te voorkomen dat vocht vanuit de ondergrond de PVC-vloer aantast.

Vervolgens kan de PVC-vloer worden gelegd. Vaak worden PVC-vloerdelen geleverd in klikstroken die eenvoudig in elkaar kunnen worden geklikt. Zorg ervoor dat de delen goed aansluiten en dat er geen ruimte tussen zit.

Heb je besloten om een PVC-vloer aan te schaffen? Neem een kijkje bij onze prachtige PVC-vloeren. Verhoog het comfort en de duurzaamheid van jouw woning met een PVC-vloer geniet van een stijlvolle en warme vloer in huis. Maak de keuze voor kwaliteit en comfort en investeer in een goede PVC-vloer voor jouw woning!

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.