Terug naar overzicht

PVC-vloer in vergelijking met een houten vloer

In deze blog vergelijken we een PVC-vloer met een houten vloer. Steeds meer mensen kiezen voor een PVC-vloer in plaats van een houten vloer. PVC-vloeren en houten vloeren hebben beide hun eigen unieke eigenschappen en voordelen. In deze blog belichten we van beide vloeren de voor- en nadelen om jouw keuze wat makkelijker te maken.

6 Voordelen van een PVC-vloer

Een PVC-vloer heeft tal van fijne voordelen, graag zetten we deze voordelen even overzichtelijk voor je neer.

Voordeel 1: PVC-vloeren zijn waterbestendig

PVC-vloeren zijn over het algemeen waterbestendig, waardoor ze geschikt zijn voor vochtige ruimtes zoals badkamers en keukens. Houten vloeren kunnen kromtrekken of beschadigd raken bij blootstelling aan vocht.

Voordeel 2: PVC-vloer makkelijk in onderhoud

PVC-vloeren zijn eenvoudig te onderhouden. Ze vereisen doorgaans alleen regelmatig stofzuigen en af en toe dweilen. Houten vloeren hebben vaak meer zorg nodig, inclusief periodiek schuren en opnieuw lakken of oliën. Ook zijn PVC-vloeren makkelijk te repareren of te herstellen.

Voordeel 3: PVC-vloeren zijn duurzaam

PVC-vloeren zijn over het algemeen duurzaam en bestand tegen krassen, vlekken en slijtage. Ze behouden hun uiterlijk goed in drukbezochte gebieden. Daarnaast zijn PVC-vloeren eindeloos te gebruiken doordat er een nieuwe PU laag/vernislaag op aangebracht kan worden, dit kan eindeloos herhaald worden. Houten vloeren kunnen na verloop van tijd krassen en deuken vertonen.

Voordeel 4: PVC-vloer gemakkelijk te installeren

PVC-vloeren zijn vaak eenvoudiger te installeren dan houten vloeren. Ze kunnen zwevend gelegd worden, verlijmd worden of met een kliksysteem bevestigd worden. Houten vloeren zijn vereisen vaak een complexere installatie.

Voordeel 5: PVC-vloer is geluiddempend

PVC-vloeren hebben van nature geluiddempende eigenschappen, wat een PVC-vloer geschikt maakt voor appartement of bovenverdieping. Houten vloeren kunnen soms meer geluidsoverdracht veroorzaken.

Voordeel 6: Verkrijgbaar in vele stijlen

Van welke stijl jij ook houdt, er zal altijd een PVC-vloer bijzitten die aan jouw smaak voldoet. Of je nu voor een betonloon, houtlook, visgraat of brede planken kiest? Bij PVC zijn de mogelijkheden eindeloos! Daarnaast zijn PVC-vloeren tegenwoordig ontzettend natuurgetrouw en vaak niet van een echte (houten) vloer te onderscheiden.

3 Voordelen van een houten vloer

Natuurlijk hebben houten vloeren ook mooie voordelen, lees hieronder welke dat zijn.

Voordeel 1: Natuurlijke uitstraling

Houten vloeren bieden een warme en natuurlijke uitstraling. Ze kunnen variëren in houtsoorten, kleuren en afwerkingen, waardoor ze een tijdloze en stijlvolle keuze zijn.

Voordeel 2: Restauratiemogelijkheden

Beschadigde houten vloeren kunnen geschuurd en opnieuw afgewerkt worden om hun oorspronkelijke uiterlijk te herstellen.

Voordeel 3: Waardestijging

Een hoogwaardige houten vloer kan de waarde van een huis verhogen, en veel mensen waarderen de charme en authenticiteit van echt hout.

PVC-vloer of houten vloer; wat kies jij?

Bij het kiezen tussen een PVC-vloer en een houten vloer is het belangrijk om rekening te houden met jouw specifieke behoeften, budget en persoonlijke smaak. Beide soorten vloeren hebben hun eigen aantrekkingskracht en geschiktheid voor verschillende situaties. Kom je er zelf niet helemaal uit en twijfel je tussen een PVC-vloer en houten vloer? Kom dat gerust langs in onze showroom voor persoonlijk advies. Wij kunnen je alles vertellen over PVC-vloeren en je alle mogelijkheden laten zien.

Ruim aanbod PVC-vloeren bij OutletPVC

Ben je van plan een PVC-vloer aan te schaffen? Neem dan zeker een kijkje in ons ruime aanbod PVC-vloeren. Voor iedere ruimte en in iedere prijsklasse hebben wij wel een PVC-vloer in ons assortiment. Natuurlijk mag je ook altijd contact met ons opnemen voor deskundig advies. Veel succes met jouw keuze en tot ziens bij OutletPVC!

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.