Terug naar overzicht

Hoe lang mag je niet op PVC lopen? 

Hoe lang mag je niet op PVC lopen?

Heb je je ooit afgevraagd wanneer je veilig op je nieuwe PVC-vloer kunt lopen? Bij OutletPVC krijgen we vaak de vraag hoe lang het duurt voordat je je nieuwe vloer kunt betreden na installatie. Vooral bij verlijmde PVC-vloeren kunnen er wat misverstanden ontstaan. Gelukkig is het antwoord eenvoudig: je kunt vrijwel direct op je verlijmde PVC-vloer lopen. In deze blog vertellen we je niet alleen wanneer je op je PVC-vloer kunt lopen, maar ook wanneer je meubels veilig op je nieuwe vloer kunt plaatsen.

Kan ik op iedere PVC-vloer direct lopen?

Of je nu kiest voor click PVC of plak PVC, je kunt er meteen overheen lopen! Zelfs als je een zelfklevende ondervloer hebt, hoef je niet te wachten om te genieten van je nieuwe vloer. Dat misverstand kunnen we dus direct voor je tackelen!

Wanneer meubels op PVC-vloer plaatsen?

Nu we hebben vastgesteld dat je direct op je PVC-vloer kunt lopen na installatie, rijst de volgende vraag: kun je ook direct zware meubels zoals kasten of eettafels op de vloer plaatsen? Ja, over het algemeen kun je vrijwel direct meubels op je PVC-vloer zetten. Ook bij klik PVC-vloeren kun je direct meubels op de vloer plaatsen. Het is echter belangrijk dat de ondergrond, net als bij plak PVC-vloeren, egaal is. Omdat de vloerdelen behoorlijk zwaar zijn, moeten ze niet onnodig belast worden door oneffenheden in de ondergrond.

Jouw PVC-vloer in goede staat houden

Om optimaal te blijven genieten van je PVC-vloer geven we je graag wat tips om je PVC-vloer in goede conditie te houden. Allereerst raden we je aan om viltjes onder de meubels te gebruiken om krassen te voorkomen. Ook is het slim om een schoonloopmat bij de voordeur te gebruiken om te voorkomen dat kleine steentjes en zandkorrels op het loopoppervlak terechtkomen. Reinig daarnaast je PVC-vloer met milde schoonmaakmiddelen en haal gemorste vloeistoffen direct weg. Regelmatig stofzuigen helpt daarbij ook om krassen te voorkomen. Daarnaast is het verstandig gebruik te maken van viltjes onder meubels (bijvoorbeeld van Scratch no More) een goede borstelmat/schoonloopmat en milde schoonmaakmiddelen (bijvoorbeeld van James).

Robuuste PVC-vloeren bij OutletPVC

Niet alle PVC-vloeren zijn gelijk in sterkte; hun duurzaamheid en weerstand tegen slijtage kunnen variëren op basis van verschillende factoren. De sterkte van een PVC-vloer wordt vaak bepaald door de dikte van de slijtlaag, de gebruiksklasse en het productieproces. Ben je nog niet zeker welke vloer geschikt is voor een hoge loopbelasting? Of ben je op zoek naar een specifieke PVC-vloer? Neem dan zeker even een kijkje in ons ruime aanbod van meer dan 850 PVC-vloeren! Stuk voor stuk PVC-vloeren van hoge kwaliteit. Wil je er daarnaast zeker van zijn dat jouw PVC-vloer op de juiste manier wordt gelegd? Maak dan gebruik van onze legservice! Dan ben je zeker van een strakke PVC-vloer van topkwaliteit.

Koop jouw PVC-vloer bij OutletPVC

Zoals gezegd vind je bij OutletPVC een enorme keuze in PVC-vloeren in verschillende stijlen en van hoge kwaliteit. Neem dus zeker even een kijkje in ons aanbod PVC-vloeren. Natuurlijk is het ook mogelijk onze showroom te bezoeken, maak daarvoor vooraf even een afspraak zodat we alle tijd hebben je van goed advies te voorzien. Veel succes met jouw keuze en tot ziens bij OutletPVC!

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.