Terug naar overzicht

Hoe krijg je een kras uit een PVC-vloer?

Ben je in het bezit van een prachtige PVC-vloer, dan ga je daar vast zuinig mee om. Helaas kan het altijd gebeuren dat er een kras op jouw PVC-vloer is ontstaan. Balen! Gelukkig is hier wat aan te doen. Hoe krijg je een kras uit een PVC-vloer? Dat vertellen we je graag in deze blog. Daarnaast geven we tips om krassen op je PVC-vloer te voorkomen. 

Hoe krijg je een kras uit een PVC-vloer

Help! Er zit een kras op je mooie PVC-vloer! Gelukkig is er in veel gevallen wat aan te doen en krijg je de kras uit de PVC-vloer. Het verwijderen van krassen uit een PVC-vloer kan afhankelijk zijn van de diepte van de kras.

Hoe is de kras tot stand gekomen?

Wil je een kras uit je PVC-vloer verwijderen dan is het allereerst goed om te bepalen hoe de kras is ontstaan. Bekijk voor je de PVC-vloer gaat repareren waar de kras zich precies bevindt; zit de kras op één strook of zitten er meerdere krassen op de PVC-vloer? Bepaal daarnaast hoe diep de kras is om de PVC-vloer te kunnen behandelen.

Verschillende soorten krassen PVC-vloer

Op PVC-vloeren kunnen verschillende soorten krassen ontstaan, denk aan oppervlakkige krassen, diepe krassen en krassen die veroorzaakt zijn door bijvoorbeeld meubels of schoenen met een scherpe zool. PVC-vloeren krijgen na verloop van tijd te maken met oppervlakkige krasjes, deze kunnen vaak makkelijk verwijderd worden met onderhoudsmiddelen, hier komen we later op terug.
Diepere krassen in de PVC-vloer kunnen het beste door een professional gerepareerd worden om verdere beschadiging te voorkomen.

Kras PVC-vloer in één paneel

Wanneer er een kras is ontstaan in één specifieke strook of paneel van je PVC-vloer, is het cruciaal om eerst te achterhalen welk type PVC-vloer je hebt voordat je de kras aanpakt. In het geval van een PVC stroken vloer, is deze doorgaans verlijmd op de ondergrond, die vaak bestaat uit beton of samengevoegde MDF platen. Het vervangen van een beschadigde strook in dit geval is geen eenvoudige taak, maar het is wel uitvoerbaar. Het is echter sterk aanbevolen om dit niet zelf te proberen, maar de hulp van een vakman in te schakelen.

Heb je een klik Vinyl vloer met een kras, dan ligt deze doorgaans los van de geëgaliseerde ondervloer. Het vervangen van het betreffende paneel is hierdoor aanzienlijk eenvoudiger. Dat gezegd hebbende, betekent het niet dat het geen omvangrijke klus kan zijn. De vloerdelen zijn namelijk met behulp van een speciaal kliksysteem volledig met elkaar verbonden.

Krassen over de gehele PVC-vloer

Zitten er oppervlakkige krassen over de gehele PVC-vloer? Dan kun je proberen om deze krassen te camoufleren waardoor ze minder opvallen. Je kunt hiervoor verschillende technieken toepassen. Als eerste kun je de krassen in de PVC-vloer opvullen, waardoor deze minder zichtbaar zijn. Ook is het mogelijk een PU beschermlaag van de hele PVC-vloer te verwijderen en opnieuw aan te brengen. Op deze manier wordt aangehecht vuil verwijderd en kunnen kleine krasjes op de PVC-vloer worden hersteld.

Kras verwijderen uit PVC-vloer

Voor het verwijderen van een kras uit een PVC-vloer zijn enkele algemene stappen die je kunt proberen:

  • Reinig de vloer: Maak de vloer schoon met een mild reinigingsmiddel en water om vuil en stof te verwijderen. Laat de vloer goed drogen;
  • Controleer de kras: Inspecteer de kras om te bepalen hoe diep deze is. Als het slechts een oppervlakkige kras is, heb je wellicht meer opties voor verwijdering;
  • Gebruik een PVC-reparatieset: Er zijn speciale PVC-reparatiesets beschikbaar op de markt. Deze kits bevatten vaak kleurstof of vulmateriaal dat je kunt aanbrengen om de kras te camoufleren.
  • Gebruik warmte: Sommige lichte krassen kunnen worden verminderd door voorzichtig warmte toe te passen. Gebruik een föhn op een lage stand om het gebied te verwarmen en wrijf vervolgens voorzichtig met een zachte doek.
  • Gebruik een potlood: Voor oppervlakkige krassen kun je proberen om een zacht potlood met dezelfde kleur als de vloer te gebruiken. Vul de kras voorzichtig in met het potlood en veeg overtollig materiaal weg.
  • Probeer PVC-polish: Er zijn speciale PVC-polishproducten op de markt die ontworpen zijn om krassen te verminderen. Breng het product aan volgens de instructies op de verpakking.

Het is belangrijk om op te merken dat deze methoden mogelijk niet alle krassen kunnen verwijderen, vooral diepere of ernstigere krassen. In sommige gevallen is het misschien nodig om een professional in te schakelen of het beschadigde gedeelte van de vloer te vervangen. Het is altijd een goed idee om eerst een kleine, onopvallende plek te testen voordat je een nieuwe methode op de hele PVC-vloer toepast.

Krassen PVC-vloer? Raadpleeg fabrikant

Twijfel je over de juiste reparatie van krassen op je PVC-vloer, ga dan niet zelf prutsen maar raadpleeg de fabrikant. Zij kunnen specifieke aanbevelingen hebben voor het repareren van krassen op hun product.

Krassen voorkomen PVC-vloer

Om krassen op je PVC-vloer te voorkomen, zijn er enkele eenvoudige maatregelen die je kunt nemen. Begin met het plaatsen van een kwalitatieve entreemat bij de ingang van je huis om te voorkomen dat vuil en grit de vloer bereiken. Deze mat helpt bij het opvangen van vuil en schurende deeltjes, waardoor de kans op krassen aanzienlijk vermindert. Daarnaast is het belangrijk om regelmatig te stofzuigen en te dweilen om eventuele kleine steentjes en vuil te verwijderen die krassen kunnen veroorzaken. Door deze simpele stappen te volgen, behoud je niet alleen de glans van je PVC-vloer, maar verleng je ook de levensduur ervan.

Onderhoud PVC-vloer

Natuurlijk is het voorkomen van krassen op je PVC-vloer het beste. Bij OutletPVC vind je daarom veilige reinigers voor het periodiek reinigen van je PVC-vloer. Deze reinigers van het merk James geven extra bescherming voor een extra lange levensduur van de PVC-vloer. Veelal zorgen deze reinigers voor een extra bescherm laagje op de PVC-vloer en zijn ze daarnaast vuilafstotend. Bekijk ons aanbod onderhoudsmiddelen voor PVC-vloeren voor het veilig reinigen van jouw vloer. Wil je graag wat meer informatie? Neem dan gerust contact met ons op, we staan je graag te woord.

Terug naar overzicht
De waardering van www.outletpvc.com bij WebwinkelKeur Reviews is 9.3/10 gebaseerd op 8 reviews.